Cei peste 70 de migranți care mai erau pe nava NIVIN au fost debarcați de autoritătțle libiene astăzi.

O anchetă a fost deschisă săptămâna trecută de către Procurorul General cu privire la stabilirea modului cum nava Nivin a ajuns în portul Misrata cu migranți salvați la bord. Nu se știe stadiul anchetei, dacă aceasta va continua sau se va încheia odată cu debarcarea migranților și nici dacă nava va fi liberă să plece în voiaj sau va fi reținută. Să sperăm că greutățile s-au terminat aici și nava va fi liberă să își continue voiajul,” a declarat Adrian Mihălcioiu președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Nava Nivin sub pavilion Panama a primit în data de 07/11/2018 un mesaj de la IMRCC Roma pentru a se îndrepta spre o ambarcațiune aflată în distres pentru asistență și salvare. Printre membrii echipajului se aflau navigatori din Liban, Ukraina dar și doi navigatori români. Migranții au urcat pe nava Nivin care se indrepta catre Lybia. Când și-au dat seama că sunt in Libya și nu în Italia, migranții au devenit agresivi. În portul Misurata (Libya)  autoritățile nu au lasat migranții ilegali să coboare de pe navă.

 

Articolul precedentZeci de persoane, din „comunitatea marginalizată”, au primit o nouă șansă la școală
Articolul următorHC Dobrogea Sud joacă miercuri la  Focșani și duminică, acasă, cu HK Malmo.” Din primul minut să ne gândim numai la victorie”