Două bătrâne din Constanța au fost înșelate prin „Metoda accidentul”, plătind peste 25.000 de lei după ce au fost păcălite că rude ale lor ar fi suferit accidente și au nevoie de bani pentru intervenții chirurgicale.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați, duminică, de către o femeie în vârstă de 76 de ani din municipiul Constanţa, după ce fusese apelată pe telefonul fix de către o femeie care s-a recomandat ca fiind cuscra sa și care a informat-o că a suferit un accident și este la spital. Aceasta i-a spus că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale și că ar avea nevoie de o sumă de bani, iar bătrâna a oferit 7.600 de lei unui bărbat necunoscut, care s-a prezentat la domiciliul său.

Tot duminică, o femeie în vârstă de 81 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-ar fi recomandat ca fiind medic la un spital din Timișoara, informând-o că fratele acesteia ar fi suferit un accident, fiind nevoie de transportul lui la o unitate medicală din București. Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani, iar bătrâna i-a dat 19.200 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

Printr-o situație similară a trecut o altă bătrână, în vârstă de 71 de ani, care a fost sunată luni dimineață, în jurul orei 03.00, de către o femeie care s-a recomandat ca fiind cumnata sa. Aceasta i-a spus că a suferit un accident și este la un spital din București, iar pentru efectuarea unei operații ar avea nevoie de suma de 15.000 de euro.

Bătrâna și-a dat seama că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Articolul precedentSute de constănțeni, amendați în week-end de polițiștii locali
Articolul următorLucrările de conservare a Cazinoului se desfășoară în regim de urgență