Un grup divers de membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale detașat în sudul României în misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP) NATO, Operațiunea Biloxi.

Deputații au venit în România în cadrul Programului de Forțe Armate al Parlamentului, care oferă parlamentarilor oportunitatea de a vizita personalul militar britanic prin excursii de a vedea și de a experimenta mediul în care lucrează militarii.

La sosirea în România, politicienilor li s-a arătat mediul de lucru al echipajului  Expeditionary Air Wing (EAW), detașat la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK) din sudul României. Ei au luat micul dejun cu militarii în fiecare zi, după care s-au alăturat briefingului zilnic de dimineață ținut de către ofițerul de comandă.

După briefingul zilnic, deputații au vizitat Baza Aeriană pentru a vedea personalul detașat în rolurile lor de specialitate. Acest lucru le-a dat ocazia de a purta veste iluminatoare  și de a se alătura unui inginer de aeronave pentru a escorta un Typhoon în timp ce era remorcat pe platformă și de a asista secția de Transport  Mecanic (MT) cu întreținerea generală și controlul calității.

De asemenea, a avut loc o prezentare comună a reprezentanților militari ai Forțelor Aeriene Române și a Forțelor Americane, care sunt la aceeași Bază Aeriană, pentru a explica misiunea 135 EAW de eAP NATO, împreună cu rolurile celorlalte forțe militare aflate la baza aeriană și care operează în regiunea Mării Negre.

Articolul precedentSeawolves Bike Fest, la a XI a ediție. Sute de motoare vor face show
Articolul următorAutoturism marca BMW X6, furat din Marea Britanie, descoperit în Ostrov