La Constanța se derulează proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, proiect derulat de municipalitatea constănţeană în parteneriat cu Liceul Teoretic Decebal. Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în perioada 16 februarie 2018 – 16 februarie 2021.

În cartierul Henri Coandă a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii asociațiilor de proprietari din zonă, care au ajutat la identificarea persoanelor care s-ar putea califica pentru a beneficia de măsurile proiectului.

De asemenea, 33 de persoane beneficiază de a doua șansă la școlarizare în cadrul aceluiaşi proiect. Anul acesta, există deja 15 absolvenți ai clasei I și 12 ai clasei a V-a. Pentru clasa a II-a și a VI-a și-au arătat interesul mai multe persoane, fiind înscrise 17, respectiv 16 cu vârste cuprinse între 12 și 45 de ani.

Prin proiect se urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul propune soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social „Henri Coandă”, dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care locuiesc în comunitatea  marginalizată.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

.

 

 

Articolul precedentAgresiune în curtea unui liceu din Constanța
Articolul următor20 de puncte termice din Constanța au rămas fără energie termică primară