Având în vedere că în perioada următoare se vor sărbători Învierea Domnului și Ziua Internațională a Muncii, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ.

În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.

Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, autoritățile de frontieră bulgare au informat Poliția de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul că numărul de polițiști bulgari care efectuează controale la frontieră va fi crescut la intrarea și ieșirea din Bulgaria în această perioadă, iar în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire, astfel:

– P.T.F. Vama Veche – Durankulak;

– P.T.F. Ostrov – Silistra;

– P.T.F. Negru Vodă – Kardam;

– P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Articolul precedentMăsuri de fluidizare a traficului pe A2, în zona Agenției de Încasare Fetești
Articolul următorContinuă modificarea parcărilor din Constanța și Mamaia