nava _ivory

Trei marinari români de pe nava Histria Ivory, au fost răpiți de pirații nigerieni. Atacul a avut loc aseară, la 20 de mile depărtare de portul Lome-Republica Togo.

După atac pirații au părăsit zona, nava fiind escortată în zona sigură de ancoraj a portului Lome.

Adrian Mihălcioiu,liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor,  a declarat că nu a fost confirmat încă numărul navigatorilor răpiți, dar că restul membrilor de echipaj aflați la bordul navei sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

Tancul petrolier Histria Ivory este sub pavilion Malta și aparține companiei Histria.Reprezentanții companiei care deţine nava au confirmat că vasul a fost atacat, dar nu au oferit deocamdată mai multe informații.

Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atenția că în zona Golfului Guinea incidentele piraterețti au crescut ăn intensitate ajungând la cote fără precedent, lucru care afectează navigatorii și transportul maritim global.

UPDATE:

S-a activat o celulă de criză la nivelul autorităților din România.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află  trei cetățeni români.

 

 

Articolul precedentFOTO| Salariile marinarilor de pe două nave, recuperate de ITF ȘI ANR
Articolul următorChibrituri de peste jumătate de milion de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea