Municipiul Mangalia și stațiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României (TTR), care se va desfășura în perioada 15-18 noiembrie, la Romexpo București.

Primăria Mangalia și cei mai importanți agenți economici din stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap-Aurora, Neptun și Olimp vor promova ofertele turistice, la standul propriu (A 42), aflat în pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo. În cadrul evenimentului, sudul litoralului va fi evidențiat publicului interesat prin diverse materiale informative și promoționale. Totodată, hotelierii își vor prezenta, la rândul lor, ofertele turistice pentru sezonul estival 2019.

Pentru revitalizarea stațiunilor turistice din zona de sud a litoralului, administrația publică locală a conceput și depus mai multe proiecte de reabilitare a stațiunilor, astfel ca, până în anul 2020, toate stațiunile aferente Mangaliei să fie cât mai atractive pentru turiști. Primul proiect cu finanțare UE, care a fost lansat, recent, vizează modernizarea infrastructurii din stațiunea Saturn. În prezent, proiectul se află în perioada de licitație, iar la începutul anului viitor vor demara lucrările în teren.

Alte proiecte europene, care vizează reabilitarea infrastructurii turistice, vor fi semnate până la sfârșitul acestui an. Acestea se referă la reabilitarea falezei Mangalia-Saturn și modernizarea stațiunii Neptun-Olimp. Reamintim că, în cursul anului 2016, au fost modernizate cu fonduri UE, Aleea Teilor (vechea faleză a orașului) din Mangalia și zona ”La Steaguri”, din Neptun.

Articolul precedentFOTO| Contrabandă cu jucării în valoare de 150.000 lei, în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorMarinari români blocați pe o navă în Libia