2 ofițeri români sunt blocați pe o navă în Libia, alături de 90  de emigranți.Sindicatul Liber al Navigatorilor a apelat  Ministerul Afacerilor Externe să incerce să ii repatrieze pe cei doi navigatori români din Libya. 

Nava NIVIN sub pavilion Panama, propietar o firmă din Panama (se pare că aparține unui patron sirian) se afla acum 5 zile (miercuri 7/11)  în drum către Libya, venind din Italia.

Nava a primit o solicitare de la centrul de căutare și salvare din Italia să se apropie de o ambarcațiune care încerca să ajungă îin Italia cu 90 de emigranți. Aceștia au urcat pe nava Nivin care se indrepta catre Lybia. Când și-au dat seama că sunt in Libya și nu în Italia, emigranții au devenit agresivi. În portul Misurata (Libya)  autoritățile nu au lasat imigranții să coboare de pe navă. „Situația este complicată, nava nu are unde să plece, este cu echipaj la bord și cu încă 90 de persoane considerate pasageri clandestini. Printre membrii echipajului sunt și doi ofițeri români, plecați prin firma Marina Crewing din Constanța. Cei doi sunt blocați practic la bord” a declarat Adrian Mihălcioiu președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a apelat Ministerul Afacerilor Externe care, prin autoritatea pe care o are, să încerce să îi repatrieze pe cei doi navigatori români din Libya.

SLN atrage încă odată atenția asupra pericolelor in care pot fi implicati navigatorii români  plecați la muncă prin unele agentii de crewing (autorizate de ANR) pe nave care nu respectă anumite creiterii privind condițiile de muncă și nu sunt acoperite de  contracte colective de muncă standard (naționale sau tip ITF ).

 

Articolul precedentMangalia, prezentă la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României
Articolul următorDe două ori mai multe deșeuri pe plaje în octombrie decât în aprilie!