Un bărbat urmărit internațional pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de șantaj, furt calificat, trafic de migranți, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare în scop fraudulos, fapte comise în Italia, a fost prins de poliţiştii constănțeni.

Potrivit polițiștilor, bărbatul, de 44 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a cinci infracțiuni de șantaj, furt calificat, trafic de migranți, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare în scop fraudulos, fapte comise în Italia. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța l-au preluat de la polițiștii Secției 1 Poliție pe bărbatul pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene. El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Articolul precedentLansare de carte la Arhiepiscopia Tomisului
Articolul următorSocietate incendiată la comandă, în comuna Ion Corvin