Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că ordinul care liberalizează transportul județean de persoane, nu vizează excluderea nimănui de pe piață.

„Acest proiect de ordin nu vizează excluderea nimănui de la o anume piață. Reliefez faptul că până acum însă această piață a fost închisă, iar criteriile de alocare, de acces la piață, erau guvernate de o reglementare absolut neconcurențială, foarte criticată de către cei de la Consiliul Concurenței: aceea de vechime pe traseu. Am dat exemplu. Dacă o firmă deține autorizările corespunzătoare poate face transport de la București la Madrid oricând, Niciodată în ultimii 15 ani și în viziunea unora nici de acum încolo nu ar trebui să se întâmple ca o firmă, alta care face de mult timp transport de la București la Urziceni, repet nicio altă firmă n-ar trebui să poată face acest lucru”, a spus Lucian Șova.

Ministrul Transporturilor susține că nu este normal ca statul să impună condiții de calitate pe piață, dar cetățeanul trebuie să aibă de unde alege.

„Eu cred și transmit mesajul meu atât către transportatori, dar și către beneficiari, că până la urmă cererea și cu oferta trebuie să se întâlnească. Nu este normal ca statul să impună anumite condiții de calitate, condiția de calitate a serviciului trebuie să fie generată de exigența pieței, astfel încât un cetățean care dorește să meargă cu un autobuz să poată alege clasa de confort, prețul și alte detalii ce țin de servicii conexe, cum ar fi rezervări de bilete online, servire online, servicii de bagaje, calitatea autogării”, a mai declarat Lucian Șova.

Ministrul Transporturilor a fost prezent, vineri, la deschiderea Reuniunii Anuale 2018 a European Diving Technology Committee (EDTC), ce se desfășoară în Mamaia.

Articolul precedentIncendiu la un hotel din Eforie – 17 persoane s-au autoevacuat (update)
Articolul următorArhiepiscopia Tomisului a aflat „cu surprindere și îngrijorare” despre faptele călugărului/profesor de la Școala 39