Arhiepiscopia Tomisului susține că a aflat „cu surprindere și îngrijorare”, despre faptele călugărului/profesor acuzat că a postat pe Facebook imagini cu elevi ce se schimbau într-un vestiar al Școlii Generale 39 din Constanța.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că s-a luat hotărârea suspendării de la slujire a călugărului, precum și înființarea unei comisii de analiză. Iată comunicatul integral:

 

„Cu surprindere și îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța.

Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roșca în cadrul unor spectacole și, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea școlii sus-numite, continuarea și dezvoltarea frumoaselor activități artistice ale școlii de către părintele Calinic.

Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această școală, unde a desfășurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri județene, regionale și naționale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

Cele constatate ne-au surprins și nu înțelegem motivația pentru care a făcut acele filmări.

Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în școală și în familiile elevilor, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum și înființarea unei comisii de analiză.

Întrucât este în desfășurare o anchetă din partea Poliției, așteptăm rezultatele acesteia, funcție de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice și regulamentelor bisericești.”

 

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța au precizat că cercetările în cazul lui Ciprian Savin sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private.

Potrivit polițiștilor constănțeni, plângerea a fost făcută joi, chiar de către conducerea unității de învățământ, dar incidentul s-ar fi petrecut în data de 5 octombrie. „La Secția 4 Poliție Constanța a fost depusă o sesizare din partea conducerii Școlii Generale Nr 39 Nicolae Tonitza, prin care am fost informați că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii – eleve ce se pregăteau pentru ora de educație fizică, iar ulterior le-ar fi postat pe o rețea de socializare”, au precizat polițiștii constănțeni.

Articolul precedentLucian Şova: Acest ordin nu vizează excluderea nimănui de pe piață
Articolul următorCirculația rutieră și feroviară la nivelul străzii 23 August din Eforie Nord se închide