Consiliul Județean Constanța are, de vineri, un loc vacant după ce, prin Ordin al Prefectului Județului Constanța, lui Dumitru Learciu, consilier județean ales pe lista partidului ALDE, i-a încetat mandatul.

Prefectul Județului Constanța a semnat ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța al lui Dumitru Learciu și, prin același ordin, locul său de consilier județean a fost declarat vacant.

Ordinul prefectului județului Constanța a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales ” – ALDE în cazul lui Learciu.

Decizia de încetarea a mandatului de consilier județean a avut la bază sesizarea filialei ALDE Constanța transmisă instituției prefectului în luna septembrie.

Articolul precedentZeci de mii de ghirlande contrafăcute, confiscate de poliţişti
Articolul următorProcurorii constănțeni, solidari cu Augustin Lazăr