Klaus Iohannis  – președintele României a declarat, marți, la bilanțul CSM, că justiția trebuie reformată, iar anomalii precum Secția Specială nu trebuie să mai existe.

„În ciuda tuturor lucrurilor negative, pandemia a avut și lucruri pozitive: accelerarea digitalizării este unul dintre ele.

Aşteptările românilor de a avea un sistem de justiţie modern, independent şi funcţional sunt la fel de actuale şi legitime. Pandemia şi schimbările din mediul politic autohton au frânat reformele demarate în anii trecuţi, însă acestea nu mai pot întârzia. Procesul de revizuire a Legilor justiţiei trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de SIIJ nu trebuie să mai existe. Fac un apel la plenul CSM să folosiţi întreaga dumneavoastră experienţă pentru ca România să facă paşi concreţi în această direcţie”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe anul 2021.


 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMăsuri aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
Articolul următorAutoturism de lux căutat de autoritățile din Norvegia,  descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni