Sute de jucării contrafăcute, cu o valoare de piață de peste 80.000 de lei, au fost descoperite în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, o verificare amănunțită la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din București. În urma controlului au fost descoperite aproape 400 de jucării diverse, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 80.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali

De asemenea, administratorul firmei importatoare, un cetățean român de 56 de ani, cu domiciliul în București, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAccident cu doi răniți, pe drumul național ce leagă Constanța de Tulcea
Articolul următorFOTO| A intrat cu mașina direct în indicatorul rutier