Jucării în valoare de peste 70.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite într-un container sosit din China, au fost confiscate de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au controlat amănunțit, în baza analizei de risc, un container sosit din China și care avea ca destinatar o societate comercială din București. Au fost astfel descoperite peste 1.700 de mașinuțe și păpuși de jucărie, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 73.560 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. De asemenea, poliţiştii de frontieră îl cercetează pe administratorul societăţii importatoare, un cetăţean libanez, în vârstă de 45 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAtenție pescari. S-a înființat Comitetul Pescăresc din Rezervația Biosferei Delta Dunării
Articolul următor„Cea mai frumoasă soție”, „Gin Rummy” și „Testosteron”, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța