Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din China, a unor jocuri creative în valoare de peste 82.000 lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna decembrie, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Călărași. În urma controlului au fost descoperite 450 jocuri creative, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 82.800 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedent„Doamna mărilor”, un documentar dedicat Fregatei „Mărășești”
Articolul următorAtenție, constănțeni! De vineri se ridică mașinile parcate neregulamentar