Mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate începând de vineri, 15 martie 2019. Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Constanța și de agenții de la Direcția Generală Poliția Locală.

Câteva situații în care se poate dispune măsura ridicării: mașinile sunt pe carosabil unde staționarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spații verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, etc.

Mașinile vor fi recuperate doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi – 60 de lei.

Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1. Programul de restituire este non-stop. Constănțenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța – 0241484205.

Articolul precedentJocuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorTrupa Centrului de Plasament „Delfinul“ participă la o competiție națională de dans