Pasionații de jazz și experiențe muzicale fusion sunt invitați la concertul JazzUp Casino, la Cazinoul din Constanța, duminică, 4 august, de la ora 19.00.

Organizatorii festivalului își propun să poarte publicul într-o călătorie de vioară ce aduce împreună muzica clasică cu jazz-ul zilelor noastre, prin câteva lucrări cheie, interpretate de trei muzicieni renumiți. „Berti Barbera, Sabin Penea și Cătălin Răducanu vor cânta piesele impresioniste ale lui Claude Debussy, Eugène Ysaÿe și Maurice Ravel, hot-jazzul lui Stephane Grappelli și Michel Petrucciani sau fusion-jazzul lui Jean-Luc Ponty și Didier Lockwood, încheind într-un final cu selecții din suita pentru vioară și pian-jazz a lui Claude Bolling”, spune Valentin Stefănița, președintele Asociației Cult Art și directorul festivalului JazzUp Sea.
Concertul de duminică, 4 august explorează repertoriul franțuzesc de vioară din anii ‘20 până în secolul nostru. Programul începe cu lucrări ce aduc tribut muzicii clasice, alunecă subtil spre rădăcinile jazz-ului, trece printr-un jazz furtunos, apropiat de stilul rock, se așază cu sunete de soul și se încheie armonios, cu un echilibru perfect între muzica clasică și jazz-ul contemporan.
Organizatorii intenționează să lanseze o nouă ediție a Festivalului JazzUp Sea în anul 2020, din dorința de a crea o tradiție, aducând astfel plus-valoare peisajului cultural constănțean.
Accesul se face pe bază de invitație sau rezervare la adresa [email protected], 0741 190 470 și este gratuit.

Articolul precedentRegal cultural și artistic la debut de august: A început Târgul de carte Gaudeamus
Articolul următorPeste 80 kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră