Pot beneficia de programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:  

 

a) persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei; 

b) persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;  

c) persoane cu handicap grav sau accentuat;  

d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;  

e) persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal; 

f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale). 

Și în 2023, beneficiarii vor primi pe cardul RESPECT 8 tranșe a câte 50 de lei fiecare. 

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4. 

 

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2022, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro  sau se pot ridica de la punctele de lucru: 

– Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4; 

– Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis. 

 Cererile și documentele necesare se pot depune online pe adresa instituției, [email protected] sau prin Poșta Română la punctul de lucru al DGAS din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4, Constanța. 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAu rămas fără acoperiș deasupra capului
Articolul următorFarul, doar un egal dezamăgitor în debutul Cupei României