Un cetățean chinez s-a ales cu dosar penal după ce într-un container sosit pe numele său, din China în Portul Constanţa Sud Agigea, au fost găsite bunuri contrafăcute în valoare de peste 120.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna ianuarie, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali constănțeni au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 248 de perechi de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 12 februarie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean chinez, în vârstă de 45 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 124.000 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.

Articolul precedentSeparatoare de sens, montate pe principalele artere ale Constanței
Articolul următorContinuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din orașul Constanța