O clădire insalubră de la marginea cartierului de case al orașului Mangalia, precum și anexele neautorizate de la o clădire alăturată, au fost demolate marți, cele două imobile fiind locuite până de curând de persoane fără adăpost sau forme legale.

Potrivit Primăriei Mangalia, procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că, toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit anterior somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Cei care nu au eliberat locuințele, în urma somațiilor primite, au fost evacuați, înaintea acțiunilor de demolare, în prezența unui executor judecătoresc, a jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanților Primăriei. Procedura de evacuare din locuințele situate în zona “Barăci”, aflată la marginea cartierului de case din Mangalia, a vizat cinci familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilități şi chirie sau locuiau fără forme legale.

Alte patru familii au fost evacuate dintr-o locuință situată pe strada George Enescu, de la Căminul CP5 şi un alt imobil din Olimp.

”În acele locuințe sociale, și-au găsit adăpost diverși indivizi certați cu legea, cei mai mulți venind în orașul nostru din alte zone ale țării, special pentru comiterea de infracțiuni, pe litoral. În baza hotărârilor consilierilor locali vom demola toate acele barăci, vom elimina focarul de infecție, curățăm zona și o redăm locuitorilor orașului, prin construirea unor locuințe sociale, cu bani europeni”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a precizat că proiectul pe fonduri UE va fi depus în cursul anului viitor, după ce vor fi demolate ultimele două construcții insalubre, din respectiva zonă, de la marginea orașului.

Toate imobilele din acest cartier au fost supuse expertizelor tehnice, în urma cărora, s-a constatat faptul că acestea prezintă un grad ridicat de prăbușire, demolarea fiind soluția pentru aceste clădiri.

Articolul precedentLocuitorii din Eforie vor rămâne, miercuri, fără apă la robinete
Articolul următorMii de trandafiri vor înfrumuseța intersecțiile și parcurile din Constanța