Trei containere din Canada ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri au fost oprite să intre în România. Containerele aveau ca destinatar o societate din județul Mureș.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul Județean Constanța au efectuat pe 11 ianuarie, contrul asupra a trei containere, încărcat conform documentelor de insoţire cu haine second-hand. Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.

Se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinisterul Energiei: Începând cu anul 2022, investiţiile în sectorul energetic pot fi finanţate din mai multe surse disponibile atât din resurse naţionale, cât şi din fonduri europene nerambursabile
Articolul următorSecretar de stat de la Transporturi, fără MASCĂ în conferință