Un show de lumini și muzică a reînsuflețit pentru o seară, 6 noiembrie, clădirea aflată în ruină a Cazinoului, înconjurață de garduri metalice. Proiectul național „Anul 1918 într-o altă lumină,” a fost creat în scopul de a atrage atenția asupra unor monumente arhitecturale care au fost abandonate sau uitate, dar și pentru a le repune in atenția locuitorilor pe cele care încă sunt active.

Luminile multicolore care se schimbau pe fațada Cazinoului și vocea actorului Șerban Pavlu care relata povești din istoria edificiului, au atras atenția constănțenilor aflati la plimbare pe faleză, prezenți în număr mare la eveniment, în ciuda orei înaintate și a frigului.

Organizatorii au vrut ca emblema orașului să rămână în memoria constănțenilor mai frumoasă și mai colorată decât arată acum, degradată si abandonată timpului.

„Am incercat să arătam că nu e doar o clădire de care s-a uitat și e ceva care poate să fie încă viu…..Am incercat să punem lumini și în Cazino, tocmai ca să nu fie ceva dinafară” a declarat Alin Popa,unul dintre organizatorii evenimentului.

 

„Am incercat să arătam că nu e doar o clădire de care s-a uitat și e ceva care poate să fie încă viu…..Am incercat să punem lumini și în Cazino, tocmai ca să nu fie ceva dinafară” a declarat Alin Popa, organizatorul evenimentului.

Proiectul „Anul 1918 într-o altă lumină” este strâns legat de momentul Marii Uniri şi de ultimii o sută de ani și s-a derulat în București şi Constanţa. Pe 8 noiembrie urmează Muzeul Unirii din Iaşi, apoi Sighet, Arad și la final, Alba Iulia.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii portuare
Articolul următorVIDEO| O tânără s-a spânzurat la Năvodari