Spectacolul de teatru labirint „Picături de istorie” este pus în scenă în centrul vechi al Constanței, astăzi, 15 septembrie, de la ora 20.30. Spectatorii vor face o incursiune  alături de actori prin  parculArheologic din fața Edificiului Roman cu Mozaic, vor trece prin Edificiul Roman, apoi vor coborî la Termenele Romane, pentru ultima parte. Reprezentația spectacolului este unică ( nu se va repeta) și este gratuită pentru public .

Poveștile de viață ale persoanelor ale căror epitafuri sunt înscrise pe pietrele de mormânt din părculețul arheologic de lângă Muzeul de Istorie, vor prinde viață, Ovidiu povestind cu lux de amănunte viața la Tomis, realizând o adevărată biografie a locuitorilor din zonă.

Regia artistică, scenografia și scenariul sunt semnate de Dana Dumitrescu, directoarea Teatrului de Stat Constanța, muzica de Adrian Mihai, iar documentarea îi aparține scriitorului Cristian Cealera. Din distribuție fac parte: Laura Iordan Adrian, Maria Lupu, Alina Manțu, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip.

Personajele principale ale spectacolului sunt locuitori ai Tomisului de acum doua milenii, care își spun bucuriile și împlinirile avute, dramele trăite, tristețile, remușcările, reușind astfel să recompună, prin intermediul acestui spectacol, viața vechii cetăți.

Nobila Epifania, legionarul veteran Valerius Germanus, negustorul grec Asclepiades, gladiatorii Argutos și Skirtos, dar și vestitul poet latin Ovidius sunt personajele principale care se vor prezenta în fața publicului de secol XXI, pentru a-și spune poveștile de viață și de moarte. De pe urma lor avem ca mărturii peste veacuri inscripțiile lăsate pe pietrele lor funerare din necropola de secol II – III sau versurile poetului Ovidius, iar aceste cuvinte de adio sunt mesaje extraordinare, de natură să creeze împreună o frescă unitară a acestui oraș de la malul Pontului Euxin.

Articolul precedentS-au pus în vânzare bilete la meciul FC Viitorul – FC Hermannstadt
Articolul următorFOTO| Razie a ploliției locale prin cartierele Constanței. Amenzi de 67.700 lei