În primele trei luni ale anului 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au organizat şi desfăşurat acţiuni de combatere a pescuitului ilegal şi a exploatării ilegale a altor resurse biologice din apele aflate în zona de competenţă maritimă, pe fluviul Dunărea şi în Delta Dunării.

În urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, au fost întocmite 12 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 450 kilograme de peşte diferite specii,  două ambarcaţiuni, un autoturism și plase în lungime totală de aproximativ 4.000 metri (textil, monofilament) pe care diverse persoane le deţineau fără a poseda documente de provenienţă ori le obţinuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.

Imagine

Daunele aduse ecosistemului acvatic prin practicarea pescuitului ilegal şi folosirea de unelte inadecvate sunt amplificate şi de abandonarea în mare a plaselor de pescuit fapt ce se dovedeşte a fi extrem de periculos prin prejudiciul adus.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale persoanelor implicate, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol.

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMigranți turci, opriți in drumul spre vestul Europei la Negru Vodă
Articolul următorKlaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodomir Zelenski. Ce i-a transmis președintele României