Monitorul Lascar Catargiu (47) şi vedeta blindată Posada (179), aflate într-un marş de instruire pe fluviu, au fost vizitate, miercuri, 17 aprilie, de către elevii instituțiilor de învăţământ din Călăraşi, în proiectul „Armata – O Școală Altfel”.

Sute de copii de la școlile gimnaziale şi liceele din Călăraşi şi din împrejurimi au vizitat cele două nave fluviale, au fost curioşi să afle ce misiuni au acestea, cum este viaţa pe o navă militară şi la ce folosesc nodurile marinăreşti sau diferitele lucrări de matelotaj expuse. Nu lipsite de interes pentru elevi,au fost informaţiile oferite despre instituţiile de învăţământ de marină şi despre admiterea în Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Au vizitat navele fluviale şi elevii Școlii Primare „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din satul Tonea, comuna Modelu. Printr-un demers al Forţelor Navale, o reîntoarcere la tradiţii şi un recurs istoric firesc, în noiembrie 2017, Şcoala primară din Tonea, localitate în care generalul Maican și-a găsit sfârșitul în urma unui tragic accident, a primit denumirea  de Şcoala Primară „General de marină Nicolae Dumitrescu-Maican”.

Sursa foto Fortele Navale Române

 

 

 

Articolul precedentFregata „Rrgele Ferdinand”şi-a încheiat misiunea sub stindard NATO
Articolul următorStațiunea Neptun-Olimp va fi modernizată cu fonduri europene