Stațiunea Neptun-Olimp va fi modernizată cu bani europeni urmând să fie reabilitate străzile, faleza. De asemenea vor fi amenajate piste de biciclete și parcări. Valoarea investiției este de aproximativ 23 de milioane de lei,fonduri europene.

Proiectul derulat de primăria Mangalia, are ca obiectiv important valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc.

Se vor reabilita și moderniza străzile,faleza și vor fi amenajate parcări  și piste de biciclete Modernizarea sistemului de iluminat public rutier și pietonal pe străzille ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice.

”Acest proiect este continuarea falezei Neptun – zona ”La Steaguri”, inaugurată în anul 2015, tot cu fonduri europene… Așteptăm să trecem de procedurile legale de licitație pentru a intra să lucrăm, efectiv, în teren. Mangalia și stațiunile vor avea aspectul unor șantiere, dar mizez pe îngăduința tuturor, localnici și turiști, să ne acorde clemență și răgaz pentru  a ne îndeplini obiectivele,”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Sursa foto: Mircea Stoian / www.casafotoplus.ro

 

Articolul precedentFOTO| „Armata – O Școală Altfel,”pe navele fluviale
Articolul următorCetățean ucrainean, urmărit general, depistat la PTF Ostrov