Constanta Danube – Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum, organizat de Institutul Aspen România și Primăria Municipiului Constanța, va avea loc în perioada 27 –  28 septembrie 2018, în Mamaia. La forum vor participa reprezentanți BM si BERD. Unul dintre moderatori va fi corespondentul CNN Samuel Burke, câștigător al premiului Emmy.

Evenimentul are loc cu doar câteva luni înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene și își propune să exploreze o serie importantă de proiecte și perspective de finanțare pentru Constanța.

Constanța reprezintă poarta pentru comerț și investiții din și spre Europa. Strategia Dunării a Uniunii Europene va primi un nou impuls în perspectiva președințiilor succesive ale Consiliului UE dintre Austria și România și a negocierilor în curs pentru Cadrul financiar multianual al UE 2021-2028. Noile zăcăminte descoperite în Marea Neagră deschid calea pentru România să devină una dintre puținele țări independente energetic din Europa.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, dar și invitații Radu Ștefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Externe, precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale și BERD.

„Sunt foarte încântat să revin in România  pentru  Cta Dunare -marea neagra oportunitati ec forum.Vom analiza potențialul pe care ăl are Constanta pentru  a fi o regiune de dezvolare a infrastructurii și energiei Și vom analiza și poziția geografica a portului Constanța , care ar putea servi ca poartă de intrare in UE pentru bunuri care vin din Asia și din Orientul Mijlociu, ” a declarat Samuel Burke, corespondent CNN.

Articolul precedentSe încearcă realizarea unui Muzeu Memorial al Canalului Dunăre-Marea Neagră
Articolul următorBlack Sea 10 k este gata de start