Piațeta Decebal din Medgidia va fi, luni, 10 septembrie, de la ora 18.00, gazda unui flashmob de promovare a proiectului european ”Fortin – pentru Satu Nou, Mircea Vodă – transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă”. Acțiunea face parte din proiectul național Euroscola 2018-2019, propus de Biroul Parlamentului European în Romania (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

După ce România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, în fiecare an au fost lansate diferite programe europene de finanțare. Pentru anul 2018 prioritatea considerată relevantă pentru țara noastră este incluziunea socială. În cadrul Strategiei Europa 2020, România s-a angajat să reducă sărăcia şi să promoveze incluziunea socială în rândul persoanelor, familiilor şi grupurilor vulnerabile prin implementarea unui set de politici şi programe, fiind acordată prioritate acțiunilor care promovează incluziunea, diversitatea, egalitatea, echilibrul de gen şi non-discriminarea. Zonele cele mai afectate de sărăcie şi excluziune socială sunt cele rurale, iar regiunile cu cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie sunt regiunile Nord-Est şi Sud-Est. Finanțarea europeană sprijină evoluții economice şi sociale la nivelul acestor comunități şi este esențial ca cetățenii să cunoască şi să înțeleagă avantajele obținute prin proiectele comunitare.

În acest context, Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale organizează a XI-a ediție a concursului Euroscola (2018 – 2019), sub titlul generic „Europa pentru noi”. În cadrul competiției naționale, elevii sunt invitați să identifice şi să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ şi să realizeze o campanie de promovare a acestuia în perioada 24 mai – 24 octombrie 2018. Liceul Teoretic „Nicolae Băcescu ” Medgidia, județul Constanța s-a înscris în această competiție, cu o echipă formată din 24 de elevi din clasa a XI-a și 2 profesori coordonatori.

Flashmobul organizat în Piațeta Decebal face parte din activitățile  incluse în Campania de promovare derulată de echipa LTNB sub titlul ”Europa pentru noi, noi pentru Europa”.

Articolul precedentSportivi din 20 de țări prezenți la TriChallenge Mamaia 2018
Articolul următor„Ucenicul vrăjitor” și Orchestra Simfonică București, invitate la Gala FITIC!