Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va primi o finanțare de 8 milioane lei pentru dotarea cu echipamente medicale moderne. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea,  aflată în vizită de lucru la Constanța.

“ Fondurile aprobate pentru dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație sunt deosebit de importante. Totodată, mulțumesc și pentru fondurile suplimentare alocate spitalului județean prin decontări ale Ministerului Sănătății. Acești bani vor fi utilizați pentru a finaliza  lucrările de renovare ale  Secției de Ginecologie, dar și pentru a demara procedurile de modernizare a Secției de Neurologie” – a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Tot astăzi, în prezența Ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a Ministrului Finanțelor Publice,  Eugen Orlando Teodorovici, a fost inaugurată Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie. A fost  reabilitată și modernizată clădirea și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie. Valoarea totală  a proiectului  fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei.  Noua unitate va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi, dar  va avea și o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore.

Articolul precedentPoliţia se implică în siguranţa minorilor de pe litoral
Articolul următorAccident spectaculos. BMW răsturnat după impactul cu doi copaci