Cel mai verde festival al verii „Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam” va avea loc  între 21 și 24 iunie la Tulcea.

Documentare bine alese despre oameni și mediu, dezbateri, workshop-uri, concerte și întâlniri memorabile cu oameni de film și oameni iubitori de natură din toată lumea, fac rețeta unui festival de succes.

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam are loc pentru al șaptelea an în cinci locații din Tulcea: Centrul Cultural Jean Bart, Casa Avramide, Muzeul de Artă, Piața Civică și campingul Pelicam pe malul lacului Ciuperca.

Festivalul își propune să atragă un public numeros interesat de film și de mediul înconjurător, public care se regăsește atât în Tulcea și în zona Deltei Dunării, cât și la nivel național și internațional.

Cele șase filme din competiția principală a Pelicam de anul acesta ne provoacă să chestionăm rolul nostru în lume. În această epocă a consecințelor, ne întrebăm dacă suntem personajul bun sau cel rău în această poveste. Distrugători sau protectori, proprietari ai naturii sau umili  servitori, neînsemnați sau creatori, oamenii au niște decizii de luat.

Pelicam înseamnă mai mult decât proiecții de film, secțiunea  Pelicam Talks,cuprinde trei discuții care aprofundează teme precum schimbările climatice, gestionarea deșeurilor sau prețul naturii: „Clima și viitorul” sâmbătă, 23 iunie, ora 17:15 la  Centrul Cultural Jean Bart; „Valoarea deșeurilor”  duminică, 24 iunie, ora 14:30 la  Muzeul de Artă; „Prețul naturii”  sâmbătă, 23 iunie, ora 14:45 la Centrul Cultural Jean Bart.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 40 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival.

„Pelicam, Festivalul Internaţional de Film despre mediu și oameni”, este organizat de Asociaţia Les Herbes Folles cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Institutului Cultural Român, Organizației Internaționale a Francofoniei, Uniunii Cineaștilor din România și a Fundației pentru Parteneriat.

Articolul precedentNu a adaptat viteza și s-a răsturnat cu mașina
Articolul următorProgram prelungit pentru autobuze pe perioada Festivalului de teatru „Miturile Cetății”