Cei mai buni tineri pianiști din Cluj,Bacău și Constanța vor evolua în perioada 8 – 11 noiembrie 2018, la Constanța International Competition Festival for Young Pianists.  Festivalul concurs va avea loc la Colegiul Național de Arte Regina Maria.

Deschiderea oficială a concursului – festival va avea loc joi, 8 noiembrie 2018, ora 18:30, fiind urmată de un recital de pian, de excepție, susținut de pianiștii Csiky Boldizsar și Daniel Goiți. Competiția pianistică se va desfășura în zilele de 9 și 10 noiembrie, începând cu ora 10.00, în sala de concerte Sergiu Celibidache.

În cadrul concursului – festival, vineri, 9 noiembrie 2018, începând cu ora 18.30, pianista Verona Maier va susține un atelier dedicat pianisticii românești, „Scurtă privire subiectivă asupra pianisticii românești în ultima sută de ani”, la care vor participa tineri artiști, elevi ai colegiilor de arte din Cluj, Bacău și Constanța.

Constanța International Competition Festival for Young Pianists se va încheia duminică, 11 noiembrie 2018, ora 10.30, cu festivitatea de premiere și gala laureaților.

Articolul precedentAccesorii auto contrafăcute, aduse din EAU, confiscate în Portul Constanţa
Articolul următorȘoferi sancționați după ce au parcat pe trotuarele din Parcul Casei de Cultură