Accesorii auto în valoare de peste 200.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite în Portul Constanța Sud – Agigea.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunțit la un container sosit din Emiratele Arabe Unite, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Mureș. În urma controlului, au fost descoperite 4.270 de accesorii auto susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 207.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Administratorul societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul pe raza județului Mureș, este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAccident spectaculos în centrul Constanței
Articolul următorFestival de pian.Constanța International Competition Festival for Young Pianists