O femeie în vârstă de 47 de ani, cetățean bulgar, a fost prinsă de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încerca să intre ilegal în România, pe jos, traversând un câmp din zona localității Ostrov. Ea a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiști de frontieră acționând în baza unor informații, au depistat, marți, în zona localității Ostrov din județul Constanța, o femeie care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Pentru că nu își justifica prezența în zonă și nu a putut prezenta un document valabil de identitate, aceasta a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări. Aici s-a stabilit că femeia este cetățean bulgar și are 47 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state, cetățeanul bulgar fiind predat autorităților din țara vecină, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Articolul precedentActele de vitejie ale marinarilor militari, aduse în atenția publicului din Calafat
Articolul următorPSD, atac xenofob pe Facebook: Iohannis, Orban şi Barna, nume de străini