Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat un contractul cu finanțare europeană pentru modernizarea falezei Mangalia – Saturn, valoarea totală a acestuia fiind de aproximativ 23 de milioane de lei.

Proiectul, denumit „Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic – Sudul Litoralului”, vizează reabilitarea falezei Mangalia – Saturn pe o distanță de doi km, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

„Pentru revitalizarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, administrația publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate stațiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiștilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a orașului, iar acum, acest proiect vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate pentru ca stațiunile noastre să devină destinațiile de vacanță preferate în rândul turiștilor români și străini”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Articolul precedentSemafoare „inteligente”, cu iluminare pe bază de led, în Constanța – vezi video!
Articolul următorDoi bărbați, bănuiți de furt din locuință, reținuți de polițiștii constănțeni