Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța au realizat o expoziție cu lucrări comemorative, dedicată Centenarului Marii Unirii, dar și împlinirii a 62 de ani de existență a instituției.

“Lucrările prezente pe simezele Galeriei de Artă Virgil Coman  demonstrează inepuizabila capacitate creativă a elevilor expozanți, multitudinea de mesaje și cunoștințe transpuse în limbaj plastic, istoria și tradiția poporului român reprezentate într-o varietate neașteptată de imagini. Pot fi descoperite în multe lucrări portretele Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, oameni din popor fără de care nu s-ar fi putut înfăptui Marea Unire și drapelul românesc, simbolul națiunii. Fiecare lucrare semnifică o îmbinare între idee și personalitatea creatorului demonstrând bagajul de cunoștințe acumulate în compoziție, tehnică, culoare și limbaj plastic”, spune Loretta Băluță, profesor coordonator.

Expoziția „Centenar”, ale cărei lucrări rezonează cu momentele istorice importante ale României, va avea vernisajul vineri, 14 decembrie, de la ora 14.00, la Galeria de Artă „Virgil Coman”, pasajul pietonal, str. Ștefan cel Mare.

Articolul precedentMărfuri din China de peste 63.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorTârgul de Crăciun din Constanța își închide porțile cu 15 zile mai devreme