Direcția Cultură și Sport Mangalia organizează luni, 1 iulie, la sediul Muzeului de Arheologie Callatis, evenimentul dedicat lansării proiectului «CALLATIS – patrimoniul numismatic».

Proiectul, menit să popularizeze patrimoniul callatian, constă în organizarea unei expoziții numismatice cu caracter permanent și a unor activități educativ-participative (modelaj în lut) pentru copii și elevi. Obiectivul general al acestuia este promovarea istoriei anticului Callatis în rândul publicului, astfel încât aceasta să ajungă un simbol definitoriu al municipiului Mangalia. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă realizarea, în scop didactic, a unor replici după obiecte muzeale (monede), substitute ce reflectă nevoia omului de a face apel la o memorie a obiectelor.
Perioada de desfășurare a proiectului cultural este 1 iulie – 30 noiembrie 2019.
Entitățile responsabile de implementarea proiectului sunt Direcția Cultură și Sport Mangalia, serviciul Muzeul de Arheologie, în calitate de Beneficiar și Administrația Fondului Cultural Național, în calitate de Autoritate finanțatoare.

Articolul precedentO nouă stație de biciclete „Black Sea Bike”, vandalizată; A patra deja!!
Articolul următorMeciurile tricolorilor U21 transmise în direct pe panourile LED din stațiunea Mamaia