sursa foto: IJJ Constanța

Un exercițiu de antrenament al jandarmilor constănțeni, ce are drept scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și pentru verificarea capacității de reacție a forțelor de ordine, în diferite situații, va avea loc miercuri, în zona Băncii Naționale a României, situată în Piața Ovidiu. Acesta se va desfășura în intervalul orar 11.00 – 12.00, în zona BNR, iar apoi, între 12.00 și 14.00, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

La acest exercițiu planificat de către Direcția Pază și Protecție Instituțională a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române vor participa efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, activitatea fiind organizată în contextul preluării pazei și protecției instituționale a Băncii Naționale a României – sucursala Constanța, de către efectivele de jandarmi.

Astfel de exerciții sunt organizate periodic, se bazează pe unele scenarii adaptate după posibile situații reale, iar o parte din activități se vor desfășura în spațiul public, fără a afecta buna desfășurare activităților instituționale sau cetățenești și fără a impune restricții majore de circulație.

„În situația în care cetățenii din municipiul Constanța se vor afla în zonele desfășurării exercițiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-și păstra calmul și de a respecta indicațiile forțelor de ordine”, transmit reprezentanții Jandarmeriei.

Pentru a da un caracter realistic exercițiului de antrenament planificat, se va folosi muniție de exercițiu, aceasta având efect exclusiv acustic.

Articolul precedentFOTO| Dobrogea de Nord, vacanță și relaxare în luna mai
Articolul următorTemperaturile vor continua să scadă la Constanța!