De Ziua Mondială a Apei, zece elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ din Constanța se alătură, vineri, în calitate de voluntari, acțiunii de conștientizare „Dăm apă cu porția“, organizată de Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului.

Elevii militari, împreună cu ceilalți voluntari ai evenimentului, vor oferi câte o sticlă cu apă tuturor celor care vor trece prin incinta magazinului Auchan Constanța Sud între orele 16.30 – 18.30. „Ne vom imagina că suntem pe o navă în marș, unde consumul de apă este raționalizat, iar navigatorii trebuie să-și administreze resursele cu multă chibzuință, având dreptul la o singură măsură de apă pe zi. În analogie, nava Pământ are resurse limitate, iar pentru ca acestea să fie suficiente și pentru generațiile următoare, navigatorii-pământeni trebuie să le exploateze în mod responsabil și rațional”, spun reprezentanții școlii.

Astfel, echipa de voluntari va încerca prin acest gest să sensibilizeze populația să aibă mai multă grijă de o resursă esențială, să o protejeze și să nu o irosească.

Evenimentul, ajuns la cea de-a IX-a ediție, se desfășoară în fiecare an la data de 22 martie și are în prim plan evidențierea importanței apei în viața de zi cu zi, în special a surselor de apă potabilă, precum și prevenirea dezastrelor naturale.

Anul acesta, la nivel mondial, motto-ul Zilei Apei este „Nu lăsăm pe nimeni în urmă“, cu referire la dreptul natural al fiecărui om la resurse de apă. În prezent, pe glob, încă trăiesc miliarde de persoane care nu au acces la apă potabilă. Grupuri formate din migranți, refugiați, populații indigene și mulți alții sunt adesea marginalizate și se confruntă cu discriminarea atunci când vine vorba de acces la apă potabilă.

Articolul precedentPește transportat fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră
Articolul următorEpava unei nave va fi scoasă la suprafață în portul militar Mangalia