port_constanta_sud

DP World Constanta a reînnoit contractul de concesiune pentru următorii 30 de ani cu Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Terminalul deservește  România  si teritoriul invecinat cu ramificatii catre Europa Centrala, cât și Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia si Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Pozitia geografica s-a dovedit a fi una ideala ca centru de tranzit pentru marfurile din regiunea extinsă a Mării Negre.

DP World dezvoltă în mod activ o rețea intermodală dinspre portul Constanța, venind în sprijinul expeditorilor și a nevoii de fluidizare a fluxului de mărfuri. Capacitatea terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potențial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

“Acest contract reprezintă un căștig pentru ambele părți și se potrivește cu aspirațiile noastre strategice în regiune,” a declarat Cosmin Carstea, Director General DP World Constanta.

Contractul de concesiune a fost inițial semnat de către DP World Constanța în anul 2003, iar terminalul a devenit operațional în aprilie 2004. Extinderea contractului creează premisele ca DP World să continue dezvoltarea terminalului de containere din portul Constanța Sud.

Articolul precedentDelta Dunării promovată la Londra ca destinație de ecoturism
Articolul următorZeci de locuri de parcare vor fi amenajate pe strada Cutezători din Constanța