Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au participat, luni, alături de colegii lor de la Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă, Universitatea „Andrei Șaguna” și Universitatea „Tomis”, la festivitatea de deschidere a noului an universitar de învățământ.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Constanța, a fost găzduit, din cauza vremii, de Sala Sporturilor, după ce, inițial, ar fi trebuit să se desfășoare în Piața Ovidiu.

După ceremonia de deschidere, a avut loc și inaugurarea sediului Facultății de Farmacie, în Campusul UOC, corp C, Strada Cpt. Aviator Al. Șerbănescu, nr. 6 (accesul se face din Aleea Jadului). La eveniment au participat reprezentanți ai conducerii UOC și ai administrației locale, profesori și studenți.

 

Potrivit ANMB, la Academie s-au înscris în primul an de studii 591 studenți, din care 96 de studenți militari. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenți militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licență „Arhitectură navală” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

În anul universitar 2018 -2019, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt şcolarizaţi peste 2.000 de studenţi, în cadrul a 12 programe de studii de licenţă, patru specializări pentru studiile masterale şi 10 de programe de formare continuă.

Articolul precedentFlagrant și 24 de percheziții: 17 persoane reținute pentru furt calificat
Articolul următorMApN a lansat procedura specifică de achiziție pentru bateriile de coastă