Decebal Făgădău, primarul Constanței și șef al Organizației Municipale a PSD Constanța, spune că „dezaprobă total” postarea distribuită de mai multe filialele județene ale partidului din țară, între care și cea de la Constanța, prin care se transmitea mesajul că Simona Halep ar fi fost huiduită pe Arena Națională.

„Dezaprob total această postare! Mă delimitez de ea atât eu, cât și organizația pe care o conduc. Postarea nu aparține organizației municipale Constanța a Partidului Social Democrat și am solicitat administratorului pagini organizației județene să o retragă încă de aseară”, a declarat Decebal Făgădău.

El a spus că performanța Simonei Halep „nu trebuie murdărită de lupta politică internă”, precizând că în cursul acestei zile și-a cerut scuze câștigătoarei trofeului de la Roland Garros. „Performanța Simonei nu trebuie murdărită de lupta politică internă. Oamenii politici trebuie să se încline în fața campioanei Simonei Halep, să o aplaude și îi mulțumească pentru modul în care reprezintă România. Aceleași aplauze se cuvin familiei și echipei sale. În cursul zilei de astăzi am adresat scuzele mele”, a mai declarat primarul Constanței.

 

Pe paginile de socializare ale organizaţiilor PSD din Constanţa (judeţul natal al Simonei), Mehedinţi, Dolj, Tulcea sau Giurgiu au apărut, marți seară, două explicaţii halucinante.

„HUIDUITĂ de circa 20.000 de „fani” pe Arena Naţíonală, pe data de 11.06.2018″şi „APLAUDATĂ de sute de mii de români în Piaţa Victoriei, pe data de 09.06.2018” Nici fotografiile alese, nici mesajele explicative nu pomenesc un cuvânt despre prezenţa primarului general Gabriela Firea, cea căreia i-au fost adresate huiduielile.

Mesajele de pe fiecare pagină judeţeană au adunat sute de comentarii, în proporţie covârşitoare negative.

Ulterior, colajele postate de organizațiile județene au dispărut de pe paginile de Facebook. Este neclar dacă acestea au fost șterse de cei care le-au postat sau îndepărtate de Facebook în urma raportărilor venite de la utilizatori.

Mulți utilizatori s-au mobilizat pentru a raporta postările respective drept Fake News, pentru a semnala responsabililor rețelei că pozele respective nu au ce căuta acolo.

Pe paginile altor organizaţii, precum București, Ilfov sau Gorj a fost postat un montaj video, pe aceeaşi idee că Simona a fost jignită de #Rezist şi de politicieni apropiaţi.

 

RUȘINE ❗️❗️❗️# REZISTSimona NU MERITA asta ❗️❗️❗️

Publicată de PSD Gorj pe 12 Iunie 2018

Articolul precedentCursele aeriene TAROM între Constanța și Chișinău, anulate!
Articolul următorCetățean ceh, prins la Constanța încercând să vândă Ecstasy și MDMA