Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța
Concert Holograf, vineri, 1 martie, ora 19:30
Primăvara începe la Constanța cu Holograf. Îndrăgita trupă va susține în această seară un concert extraordinar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, de la ora 19:30.
Stand-up Comedy „Râzi cu Rusu și Andrei & Rux”, sâmbătă, 02 martie, ora 19:00
Turneul Național de stand-up comedy ajunge la Constanța sâmbătă, 02 martie, la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Protagoniștii show-ului sunt Ionuț Rusu, Andrei Ciobanu și Rux.
Preț bilet: 44, 36 si 30 lei
„Povestea Mărțișorului”, duminică, 3 martie, ora 11:00, Casa de Cultură
Teatrul Coquette și „Un părinte mai bun” aduc la Constanța un spectacol de teatru care s-a dovedit a fi de mare succes pe scenele bucureștene. „Povestea Mărțișorului” este cea mai reușită adaptare a unei legende românești de primăvară. Reprezentația este un produs educativ, interactiv și cu mult umor.
În distribuție: Celina Nițu, Ruxandra Bălașu, Gabriela Niță. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.
Prețul biletului este de 30 de lei.
Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”
Gală muzical-coregrafică „Sărbătoarea primăverii”, vineri, 1 martie, ora 19:00
Din 1 martie, TNOB ”Oleg Danovski” își va modifica programul astfel încât spectacolele vor începe cu o jumătate de oră mai târziu, de la ora 19:00.
Gala muzical-coregrafică „Sărbătoarea primăverii” va beneficia de un corp de soliști lirici format din Nicoleta Ardelean, Daniela Vlădescu, Elena Rotari, Alin Stoica, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Marius Eftimie și Sebastian Tegzeșiu.
Soliștii de balet: Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Douglas Stewart, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Daia Kashwaba. La pupitrul orchestrei se va afla Romolo Gessi. Aranjamentul coregrafic îi aparține lui Horațiu Cherecheș. Evenimentul se va desfășura cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”.
”Magic Swing”, duminică, 3 martie, ora 19:00
TNOB găzduiește un show unic plin de vervă, dinamism și culoare duminică, 03 martie, de la ora 19:00. Vedeta acestui show este muzica retro a anilor ’30, ’40, ’50, ’60. Spectacolul este pus în scenă de Gabriela Dobre iar coregrafia este semnată de Iulian Ghencea, asistent de coregrafie fiind Petronela Iordache.
Printre soliști se numără Daniela Vlădescu, Raluca Daraban, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Silvia Simionescu, Cristian Parmac, Iulian Pîrlea, Adrian Pîrlea, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel. Balet: Petronela Iordache, Anna Van Haaren, Iguacel Sanchez, Daia Kashiwaba, Keita Kamijo, Marian Basarabeanu, Sorin Gâlcă.
Dansatori: Iulian Ghencea, Gabriel Iordache, Andreea Pieptea, Cristian Panduru, Mălina Prian, Andreea Guțu.
Teatrul de Stat Constanța
„Cea mai frumoasă soție”, vineri, 1 martie, ora 19:00
Spectacolul de succes, intitulat „Cea mai frumoasă soție ” (cu titlul original „Madame est trop belle”), de Eugène Labiche revine pe scena Teatrului de Stat Constanța în această seară, la ora 19:00 . Piesa de teatru este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală sunt realizate de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Distribuția este formată din: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.
„Jurnal de România. Constanța”, sâmbătă, 2 martie, ora 19:00
„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, în care se reunesc filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Cele șase actrițe – Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian și Alina Manțu – realizează o radiografie a orașului în care trăim, atât prin prisma meseriei de actor, cât și din perspectiva cetățeanului obișnuit.
Drama a fost jucată cu mare succes la Viena, la Timișoara, la București și la Sibiu.
Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.
„Testosteron”, duminică, 3 martie, ora 19:00
Comedia-cult „Testosteron”, în regia lui Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz reintră în repertoriul instituției de cultură, duminică, 3 martie, de la ora 19:00. În distribuție: Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip. Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.