Administrația Națională de Meteorologie a transmis, luni, estimarea evoluției valorilor termice şi a precipitațiilor, pentru regiunea Dobrogei, în intervalul 25 martie – 07 aprilie.

Astfel, potrivit ANM, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci, iar până aproape de sfârșitul lunii martie vor fi maxime termice ușor sub normalul perioadei, în medie de 8 – 11grade.

Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variații, este prognozată o încălzire ușoară, astfel că pentru a doua săptămână sunt estimate maxime, în medie, de 12 – 14 grade.

Media temperaturilor minime va fi de 4 – 6grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de 0 grade. După această noapte rece, media regională a valorilor minime va crește ușor la valori de 4 – 6grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 26 martie și din nou în 29 și 30 martie. În a doua săptămână condițiile pentru precipitații vor fi reduse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a țării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Articolul precedentSe semnează contractele de finanțare pentru modernizarea DJ 226 și DJ 226A
Articolul următorLucrările de amenajare a trotuarelor continuă pe strada Oborului