Un polițist de frontieră și un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța au ajutat la salvarea unei fetiţe de 3 ani, aflată în șoc anafilactic din cauza unor înțepături de albine. Fetița a fost transportată pe braţe până la ambulanţa care nu putea înainta din cauza drumului inundat.

Potrivit informațiilor de la Garda de Coastă, pe 29.07.2018, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, au primit un telefon de la un bărbat, dintr-o zonă izolată din Dumbrăveni, judeţul Constanţa, care solicita ajutor pentru fetiţa sa de 3 ani, ce fusese înțepată de  albine și a intrat în șoc anafilactic.

Din  cauza ploilor abundente care au făcut impracticabil drumul, ambulanţa nu a putut ajunge până unde se aflau bărbatul împreună cu fetița. Un echipaj format dintr-un polițist de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ – Garda de Coastă și un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța, s-au deplasat pe jos la fața locului. Cei doi, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri, deoarece drumul era impracticabil. În sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, , care i-a ajutat cu un autoturism să ajungă, în timp util, la ambulanță.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în acest moment minorul aflându-se în afara oricărui pericol.

Articolul precedentALERTĂ METEO: Cod galben de ploi pentru județele Constanța și Tulcea
Articolul următorFonduri europene accesate de unitatea Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”