Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța a demarat, la începutul acestui an, procedurile specifice de contractare a unei investiții cu fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Investiția se încadrează pe Axa prioritară 3, vizând sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pavilionului administrativ al Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Lucrările de eficientizare energetică vizează atingerea următorilor indicatori de performanță:

–  scăderea nivelului anual al gazelor de seră emise de la 205,13 tone/an la 24,42  tone/an;

–  scăderea consumului anual de energie primară de la 1.086.564 kW/an la 191.612 kW/an.

„Aceste obiective, odată atinse, vor genera economii importante asupra cheltuielilor ocazionate cu energia electrică, termică, apă și celelalte utilități”, precizează reprezentanții grupării.

Proiectul a trecut de faza de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții, fiind avizat în Consiliul Tehnico-Economic al MAI, urmând să fie transmis către Agenția de Dezvoltare Regională.

Investiția se va desfășura în mai multe etape, pe o durată de 24 de luni, termenul de predare a lucrării fiind septembrie 2020. „De mai bine de 30 de ani, unitatea nu a beneficiat de investiții, clădirea necesitând reparații și îmbunătățiri ale căror costuri nu puteau fi susținute de la buget”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentCopil în șoc anafilactic, salvat de polițiștii de frontieră
Articolul următorO singură zi în care se mai poate depune Declarația Unică