Poliţiştii de frontieră de la Vama Veche au descoperit bijuterii din aur în greutate de aproximativ 160 de grame, fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat, joi dimineață, controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România. Ei au descoperit astfel, asupra unui bărbat în vârstă de 36 de ani, brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante, susceptibile a fi din aur, în greutate totală de aproximativ 160 grame.

Bărbatul nu declarase bunurile și nici nu avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 27.680 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate în vederea expertizării la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Articolul precedentFondul de Investiții în Energie Kazah-Român investeste 230 milioane USD pentru construcția unei centrale de cogenerare și noi benzinării
Articolul următorZeci de amenzi date de polițiștii locali