Atletul constănțean Bugheanu Alexandru (FC Farul) s-a clasat pe locul al doilea la decatlon, în cadrul Campionatului Naţional de Probe Combinate,tineret, organizat de Federaţia Română de Atletism. Competiția s-a desfășurat la București în 14-15 iulie 2018.

Bugheanu Alexandru, antrenat de Alin Larion a obțnut 5549 de puncte. Cu acest rezutat, a urcat și pe locul 4 în clasamentul seniorilor.

La categoria seniori şi tineret au fost validaţi pentru finală 12 sportivi din toată ţara. Rând pe rând, trecând prin cele 10 probe ale decatonului, au rămas până la final 7 sportivi, la 100m, săritura în lungime, aruncarea greutăţii, săritura în înâlţime, 400m, 110m garduri, aruncarea discului, săritura cu prăjina, aruncarea suliţei şi 1500m,

„ Lupta cu cronometrul sau ruleta a fost una acerbă, de dimineaţă până la orele serii sportivii arătând calităţi ieşite din comun şi reuşind să treacă de mai multe ori pe zi de barierele neştiute ale corpului uman. Răsturnarea clasamentului s-a întâmplat după fiecare probă, unii s-au accidentat, alţii au suferit cu stoicism dureri cu care nu s-au mai confruntat, dar toate în speranţa simţirii bucuriei practicării probelor atletice atât de iubite.

Prietenia, întrajutorarea, spiritul de învingător au fost tot timpul competiţiei prezente între atleţii ce au concurat în decatlon,” a declarat profesorul Alin Larion.

 

 

 

Articolul precedentDouă autoturisme au fost avariate grav. Accidentul a avut loc la doar câţiva km de locul unde a murit un copil
Articolul următorScena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat