Constanța va găzdui, în perioada 14 – 16 iunie, cea de-a doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor.

Forumul regional de securitate va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și a zonelor învecinate.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea în regiune, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est și a Mediteranei de Est, securitatea energetică, provocările războiului hibrid, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, securitatea cibernetică, riscurile și provocările în mediul financiar și cooperarea industrială în domeniul apărării.

Forumul de securitate, organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Zonei Metropolitane Constanța, va avea loc la complexul „Del Mar” din stațiunea Mamaia.

Articolul precedentMarea a scos pe țărm trupurile copilului și militarului dispăruți, duminică, pe plaja de la Corbu
Articolul următorConducerea PSD este așteptată, în week-end, la Neptun