Un act de promisiune civică a fost adoptat, miercuri, într-o ședință comună a Consiliilor Județene Constanța și Tulcea, în vederea realizării proiectelor necesare pentru dezvoltarea Dobrogei.

O ședința solemnă comună, a Consiliului Județean Constanța și Consiliului Județean Tulcea, organizată în cadrul seriei de evenimente dedicate împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Patria – Mamă și Centenarul Marii Uniri, a avut loc, miercuri, la Constanța. Cu acest prilej președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, au semnat un Act de promisiune civică. Potrivit acestuia, membrii Consiliului Județean Constanța și ai Consiliului Județean Tulcea vor depune împreună toate eforturile în vederea realizării proiectelor necesare pentru dezvoltarea Regiunii „Dobrogea”. Între acestea sunt construirea drumului expres care va lega Constanța de Tulcea, a Spitalului Regional Constanța, sau crearea brandului Dobrogea. „În fața istoriei, cu conștiința datoriei față de locuitorii acestei provincii, membrii celor două instituții își vor acorda sprijin reciproc pentru realizarea următoarelor obiective: drumul expres DX8, care va lega Constanța de Tulcea și Tulcea de Brăila, de podul de peste Dunăre și mai departe de viitoarea Autostradă Brăila – Galați – Buzău, construirea Spitalului Regional Constanța – un nou spital de anvergură, crearea brandului Dobrogea – marcă înregistrată, sub cupola căreia se vor realiza produse, servicii, evenimente și orice alte obiective tipic dobrogene, construirea podului suspendat peste Dunăre, în zona Jijila din Tulcea, un proiect strategic de importanță majoră nu numai pentru județele Tulcea și Constanța, ci pentru întreaga țară, care va asigura conexiunea viitorului drum expres Constanța – Tulcea – Brăila, peste fluviu, spre Moldova, modernizarea Aeroportului Delta Dunării Tulcea, singura poartă aeriană cu acces direct spre Rezervația Biosferei, modernizarea Portului Tulcea, singura poartă de acces spre localitățile izolate din Delta Dunării“, se arată în documentul amintit.

La ședința comună au participat și membrii consiliilor județene, parlamentarii celor două județe, dar și primari din toate localitățile Dobrogei.

Articolul precedentFOTO| Accident rutier între Constanța și Tulcea. 2 persoane decedate!
Articolul următorPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști